Issue 3/2014
- Gervasio Antonelli, Maurizio Canavari, Annalisa De Boni, Concetta Nazzaro, Editoriale
- Katia Laura Sidali, Andrea Cristina Dorr, Achim Spiller, Guest Editorial
- Andrea Cristina Dorr, Jaqueline Carla Guse, Marivane Vestena Rossato, Local players’ perceptions of geographical indications: a case study of pelotas sweets in southern Brazil
- Ivana Radic, Maurizio Canavari, Viennese consumers’ preferences and willingness to pay for raspberries from Arilje, Serbia
- Verena Otter, Bianca Prechtel, Ludwig Theuvsen, The Country-of-Origin Effect for Chocolate made from Ecuadorian Cocoa: An Empirical Analysis of Consumer Perceptions
- Michael Schulte, Hagen Brandt, Ludwig Theuvsen, Christmas tree production in Germany: strategies and options for establishing a regional label: is there room for a geographical indication?
- Edgardo I. Garrido-Pérez, Katia Laura Sidali, Salsa, sauce, and other ingredients: nature, evolution and conservation of cultural heritage
Issue 2/2014
- Gervasio Antonelli, Maurizio Canavari, Annalisa De Boni, Concetta Nazzaro, Editoriale
- Antonio Baselice, Antonio Stasi, Francesco Diotallevi, Andrea Marchini, Gianluca Nardone, Crescita nei consumi di IV gamma. Un’applicazione del modello AIDS alla domanda italiana di ortofrutta (Growth in the consumption of fresh-cut produce. An application of AIDS model to the Italian demand for fruit and vegetables)
- Anna Gaviglio, Biagio Pecorino, Alessandro Ragazzoni, Produrre energia rinnovabile nelle aziende agro-zootecniche. Effetti economici dalle novità introdotte nella normativa del 2012 (Renewable energy in zootechnical farms. Economic effects in light of the new legislation introduced in 2012)
- Alessandra Castellini, Annalisa De Boni, Michele Moretti, Rocco Roma, L’analisi dell’integrazione attraverso un approccio di Netchain analysis: il caso della filiera molitorio-pastaria in Puglia (Integration analysis according to a Netchain analysis approach: the case of grainpasta chain in Apulia region)
- Simona Naspetti, Serena Mandolesi, Raffaele Zanoli, L’accettabilità delle innovazioni nella filiera lattiero casearia: un’analisi tramite la metodologia Q sort (Innovation acceptability in dairy supply chain: a Q methodology analysis)
- Katia Laura Sidali, Achim Spiller, Cultural property rights in the eu geographical indications’ system: Cui prodest?
- Edgardo I. Garrido-Pérez, La salsa con sabor y sinsabor: culinaria y economía doméstica en la música del Caribe (Salsa with flavor and pain: culinary and domestic economy in Afro-Caribbean music)
Issue 1/2014
- Gervasio Antonelli, Maurizio Canavari, Annalisa De Boni, Concetta Nazzaro, Editoriale
- Rudiger Elsholz, Johannes Harsche, Determinants of regional disparities in farm income: markets or policy?
- Stefano Ciliberti, Angelo Frascarelli, L’obbligo dei contratti di cessione dei prodotti agricoli e alimentari: una valutazione degli effetti dell’articolo 62 della legge n. 27/2012 (Mandatory rules for sales contracts regarding food and agricultural products in Italy: an assessment of article 62 of Law 27/2012)
- Andrea Marescotti, Alessandro Brazzini, L’utilizzo degli standard privati di qualità nella gdo italiana. Il caso dello standard GlobalG.A.P. (The use of voluntary quality standard by Italian large retail chains. The case of GlobalG. A.P. standard)
- Alessandro Palmieri, Carlo Pirazzoli, Modelli di sviluppo per il miglioramento della competitività economico-commerciale della filiera orto-frutticola italiana sui mercati nazionali ed internazionali: il caso del comparto pataticolo in Emilia-Romagna (Development models for the improvement of economic and commercial competitiveness of the Italian fruit and vegetable sector in national and international markets: the case of potato industry in Emilia-Romagna)
- Valérie Bossi Fedrigotti, Christian Fischer, The supply chain of sweet chestnuts in South Tyrol
- Sandro Sillani, Alessandro Esposito, Teresa Del Giudice, Francesco Caracciolo, Le preferenze dei consumatori della provincia di Trieste per l’olio extra vergine di oliva d’alta gamma (Consumers preferences for extra-virgin olive oil in Trieste province)
- Christine Mauracher, Isabella Procidano, Giovanna Sacchi, Customer satisfaction per l’innovazione dell’enoturismo in Veneto. Effetti delle nuove forme di integrazione turistica (Customer satisfaction for wine tourism innovation: novel patterns for tourism integration in the Veneto Region)
- Emilio Ferrari, Creating Value in the Durum Wheat Supply Chain: the Barilla experience in Contract Farming in Italy