Progetto Marketplace Ecosostenibile Calabria e nuovi modelli organizzativi aziendali: il ruolo del Project Management

Journal title PROJECT MANAGER (IL)
Author/s Elena Peditto
Publishing Year 2022 Issue 2022/52
Language Italian Pages 5 P. 20-24 File size 298 KB
DOI 10.3280/PM2022-052005
DOI is like a bar code for intellectual property: to have more infomation click here

Below, you can see the article first page

If you want to buy this article in PDF format, you can do it, following the instructions to buy download credits

Article preview

FrancoAngeli is member of Publishers International Linking Association, Inc (PILA), a not-for-profit association which run the CrossRef service enabling links to and from online scholarly content.

  1. Gervasio A. (2011). “La prospetti- va del valore nell’analisi delle filiere agroalimentari”. Economia agro-ali- mentare
  2. Antonelli G., Viganò G. (2009). “L’e-conomia dei prodotti agroalimentari tipici tra vincoli tecnici e sfide organizzative”. Italian Journal of Agronomy
  3. Cantamessa M., Montagna F. (2016). “Management of Innovation and Product Development”. Springer Nature
  4. L’acronimo ICT nasce dalla conver- genza tra tecnologie appartenenti a due ambiti precedentemente separati: IT (Information, Technology) che sta a rappresentare il settore dell’informatica, scienza che si occupa della “risoluzione dei problemi con l’aiuto dei computer” e CT (Co- munication technology) ovvero il si- stema riguardante le tecnologie della telecomunicazione
  5. Cicia G., Cembalo L., Del Giudice T., Verneau F. (2012). Il sistema agroali- mentare ed il consumatore postmo-derno: nuove sfide per la ricerca e per il mercato. FrancoAngeli
  6. Castaldo S. (2009). Marketing e fiducia. Il Mulino
  7. Duse M. (2011). Il CRM strategico. Come migliorare la competitività aziendale fidelizzando e centralizzando il cliente. FrancoAngeli
  8. Ammirato S., Felicetti A.M., Ferrara M., Raso C., Violi A. (2021). “Collaborative Organization Models for Sustainable Development”, in the Agri-Food Sector, Sustainability
  9. Preston F. (2012). A global Rede- sign? Shaping the Circular Economy. Chatham House: London, UK
  10. Lowndes V., Skelcher C. (1998). “The dynamics of multiorganizational partnerships: An analysis of chang- ing modes of governance”. Public Adm.
  11. Camarinha-Matos L.M., Fornasie- ro R., Ramezani J., Ferrada F. (2019). “Collaborative Networks: A Pillar of Digital Transformation”. Appl. Sci.
  12. Manteghi Y., Arkat J., Mahmoodi A., Farvaresh H. (2021). “Competition and cooperation in the sustainable food supply chain with a focus on social issues”. J. Clean. Prod. Engström R., Carlsson-Kanyama A. (2004). “Food losses in food service institutions Examples from Sweden”. Food Policy
  13. Manteghi Y., Arkat J., Mahmoodi A., Farvaresh H. (2021). “Competition and cooperation in the sustainable food supply chain with a focus on social issues”. J. Clean. Prod.
  14. Engström R., Carlsson-Kanyama A. (2004). “Food losses in food service institutions Examples from Sweden”. Food Policy
  15. Cantarelli F. (2016). “Le sfide per uno sviluppo sostenibile del sistema agroalimentare italiano e non solo”. Economia agro-alimentare, Fascicolo 2
  16. Ordinario nel settore scientifico di- sciplinare secs-s/06 “metodi mate- matici dell’economia e delle scien- ze attuariali e finanziarie”, nonché Coordinatore Scuola di Dottorato dell’Università Mediterranea di Reggio Calabria Società informatica, spin off dell’Unical che lavora nella logistica e nella ottimizzazione
  17. Verneau F. (2012). Il sistema agroali- mentare ed il consumatore postmo- derno: nuove sfide per la ricerca e per il mercato. FrancoAngeli
  18. Nokes S., Greenwood A. (2005). Il Project Management. Tecniche e processi. Pearson Education Italia
  19. Antonelli G., Viganò E. (2009). “L’e- conomia dei prodotti agroalimen- tari tipici tra vincoli tecnici e sfide organizzative”. Italian Journal of Agronomy
  20. Lozano R. (2007). “Collaboration as a pathway for sustainability”. Sustain. Dev.
  21. León-Bravo V., Caniato F., Caridi M. (2020). “Sustainability assessment in the food supply chain: Study of a certified product in Italy”. Prod. Plan. Control
  22. Gava O., Galli F., Bartolini F., Bruno- ri G. (2018). “Linking sustainability with geographical proximity in fo- od supply chains. An indicator selec- tion framework”. Agriculture
  23. Santos R.R., Guarnieri P. (2020). “Social gains for artisanal agroindustrial producers induced by cooperation and collaboration in agri-food sup- ply chain”. Soc. Responsib. J.
  24. Malak-Rawlikowska A., Majewski E., Was A., Borgen S.O., Csillag P., Donati M., Nguyen A. (2019). “Measuring the economic, environmental, and social sustainability of short food supply chains”. Sustainability

Elena Peditto, Progetto Marketplace Ecosostenibile Calabria e nuovi modelli organizzativi aziendali: il ruolo del Project Management in "PROJECT MANAGER (IL)" 52/2022, pp 20-24, DOI: 10.3280/PM2022-052005